Zonnepanelen

Schema werking zonnepaneel

 

Zonne-energie wordt opgewekt door zonnestralen die op zonnepanelen vallen.     Zonnepanelen bestaan uit losse cellen van silicium (kristallijn) of opgedampt silicium (amorf).

 

Het silicium in zonnepanelen is zo zuiver dat het in staat is zonnestraling om te zetten in gelijkstroom. Op een dak liggen meestal meerdere panelen, deze panelen koppelen we aan elkaar in bijvoorbeeld setjes van 9. Dit noemen we dan een string. De kabels die van die string afkomen, gaan naar een omvormer. Deze omvormer maakt van de gelijkstroom afkomstig van de panelen wisselstroom. Dat moet omdat alle elektrische apparaten in huis, en ook het elektriciteitsnet buiten het huis, alleen met wisselstroom werken.

 

Omdat we graag willen weten hoeveel stroom we hebben opgewekt, wordt
naast de gewone elektriciteitsmeter een zogeheten bruto-productiemeter in de
meterkast geplaatst. Deze registreert alle door de zonnepanelen opgewekte
elektriciteit.

Een groot deel van de opgewekte stroom wordt in het eigen huis gebruikt. Een ander deel wordt aan het algemene net teruggeleverd.

 

Zonnepanelen werken het best als ze onder een hellingshoek op het zuiden worden geplaatst.

 

 

Offerte aanvraag zonnepanelen

Offerte aanvraag zonnepanelen (PV)

 

Laat in uw onderstaande offerte aanvraag uw gegevens achter, dan

behandelen wij deze aanvraag z.s.m.

Emailadres: *
Naam: *
Opmerking:

Neem over:
De tekst in het plaatje moet worden overgetypt in het veld eronder. Deze beveiligingsmaatregel maakt het voor spammers moeilijker om dit formulier te misbruiken. Als de tekst moeilijk te lezen is, probeer het dan toch maar over te typen. Mocht het niet meteen correct zijn dan volgen altijd herkansingen.
Technisch Buro Meter
Voor al uw duurzame techniek